بررسی عوامل اضطراب در والدین دانش آموزان
بررسی عوامل اضطراب در والدین دانش آموزان
بر اساس تعاریف امروزی فرد باهوش فردی است که بهره هوشی یا همان IQ او عددی بالای 130 باشد. امروزه مدارسی تحت عنوان مدارس استعداد درخشان یا همان تیزهوشان وجود دارد که دانش آموزان دارای استعداد هوشی بالاتر را پرورش میدهد. از انجا که آزمون ورودی استعداد درخشان ماهیت پیشرفت تحصیلی دارد و دارای متقاضی قابل توجهی است سبب شده که والدین برای موفقیت فرزندانشان در این آزمون تمایل بیشتری نشان بدهند؛ چرا که موفقیت تحصیلی فرزندانشان همیشه دغدغه اصلی والدین بوده است.
نقش مادران یه عنوان یکی از عوامل اضطراب در والدین دانش آموزان
در این بین والدین، به ویژه مادران در فرایندآماده سازی فرزندانشان برای شرکت در آزمون تیزهوشان سهم بیشتری دارند که شامل تبادل نظر با معلم کلاس، تهیه کردن کتب کمک درسی، همراه بودن با دانش آموز در طول دوره مطالعه برای آزمون، ثبت نام در کلاس های خارج از مدرسه و اعمال کردن محدودیت هایی برای دانش آموزان میشود. درک و تجربیات مادران از آزمون استعدادهای درخشان متفاوت از تجربه دانش آموزان است.
پژوهشهای زیادی درمورد میزان درگیر شدن والدین با فعالیت های تحصیلی دانش آموزان نشان میدهد که موفقیت دانش آموزان در سطوح مختلف تحصیلی با میزان مشارکت والدین در فعالیت های یادگیری آنان ارتباط زیادی دارد. مادران به مراتب بیش تر از پدران در بحث تحصیلی فرزندشان مشارکت دارند و این مشارکت، سهم مهمی در پیش بینی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دارد. همچنین مادران دانش آموزان مقطع ابتدایی بیشتر از سایر اعضای خانوادهها درگیر فعالیت های اموزشی فرزندشان میشوند. برای مشاوره قبولی آزمون تیزهوشان با اف ریاضی در تماس باشید.
تحقیقات مختلفی نشان میدهد که رفتارهای منفی والدین با سطوح بالایی از اضطراب و افسردگی در دانش آموزان همراه شده است و از مهمترین عوامل اضطراب در والدین دانش آموزان می باشد. بیشتر افراد در زندگی خود دچار اضطراب میشوند؛ اما میزان شدت و فراوانی این حس در هر فردی متفاوت است.
اضطراب عبارت است از یک پاسخ عاطفی و فیزیولوژیکی به احساس خطر همه جانبه درونی. والدین سهم اساسی در پیشگیری از مسائل هیجانی مانند اضطراب، افسردگی، تنش و…. و مسائل اجتماعی را در دانش آموزان بر عهده دارند، لذا در ذیل به بررسی برخی از عوامل اضطراب خواهیم پرداخت:
بررسی 4 مورد از عوامل اضطراب در والدین دانش آموزان
1. عدم تناسب فرد با خواسته هایش:
یکی از علل اضطراب احتمالا احساس شکست یا عدم تناسب فرد با خواسته هایش است. یعنی خواسته ها و آرزوهای فرد از سطح توانایی هایش بسیار بیشتر و یا کمتر باشد. والدینی که توانایی های دانش آموز خود را نمیشناسند و از او خواسته های نامعقول و یا بالاتر از توانایی هایش را دارند، باعث ایجاد احساس شکست در او میشوند.
2.تنبیه و محدودیت ها:
یکی دیگر از مسائلی که باعث بوجود امدن اضطراب میشود، اعمال کردن محدودیت و تنبیه برای دانش آموزان است. در تحقیقات انجام شده بر روی افراد دارای اضطراب نشان داده که در کودکی تنبیه و محدودیت فراوان تری را از سمت والدین خود تجربه کردهاند. این افراد همچنین مدعی بودند که پدرانشان سلطه گر، فاقد محبت هستند و مادرانشان را افرادی ضعیف میدانستند که عشق و محبت انها کافی نبود. در نتیجه افزایش تنبیه و محدودیتها در دانش آموزان منجر به عواملی چون تمرکز ضعیف، عملکرد تحصیلی پاییین، اضطراب بالا، عدم علاقه به درس و مدرسه، کمبود محبت و… .
3.استانداردهای بسیار بالا:
داشتن استانداردهای بسیار بالای والدین هم منجر به شکست و هم منجر به اضطراب در دانش آموزان میشود. همچنین این گونه والدین معمولا به دانش آموزان احساس گناه را القا میکنند.
4. کمال گرایی:
برخی از والدین هستند که به این دلیل که در گذشته نتوانسته اند آرزوها و ارمان های خود به تحقق برسانند، در حال حاضر میخواهند این ارزو و آرمان ها در دانش آموزان خود ببینند. در واقع کمال گرایی همان سبک ارزیابی فرد است که این عامل ممکن است روی بوجود آوردن و دوام اضطراب دانش آموزان موثر واقع می شود.
یکی از انواع اضطراب که دانش اموزان را تجربه میکنند، اضطراب امتحان است که در مقاله های بعدی به این مورد میپردازیم.
دیدگاهتان را بنویسید